Wegen – goed beladen op pad

Als je op vakantie gaat met de caravan, vouwwagen of camper neem je van alles mee: de kampeeruitrusting natuurlijk, maar ook je persoonlijke bagage. Houd er bij het laden  rekening mee dat zowel auto als caravan, vouwwagen of camper een maximumbelasting hebben. Ga je daar overheen, dan er kan schade ontstaan en kan het weggedrag worden beïnvloed.

Twijfelt u over het gewicht na het inpakken van uw caravan, camper of vouwwagen? Rijdt u gerust even langs, dan controleren wij het voor u en weet u zeker dat u met een goed beladen caravan, camper of vouwwagen op pad gaat! Onze weegbrug is tijdens openingstijden beschikbaar en weegt de asdruk links en rechts, exclusief de kogeldruk. Voor het totaalgewicht van de caravan of vouwwagen telt u de kogeldruk er vervolgens bij op.

Het juiste laadvermogen
Bij caravans is het leeggewicht op het kentekenbewijs nooit gelijk aan het leeggewicht plus standaarduitrusting en accessoires. Vooral bij luxueus uitgevoerde caravans is er een kans dat het werkelijke laadvermogen (veel) kleiner is op het kenteken staat. Wegen op een weegbrug is de enige manier om erachter te komen wat het juiste laadvermogen is.

Geef de weegopdracht door via het afsprakenformulier, dit kan direct in combinatie met een ophaalafspraak, maar ook los te boeken.

Bekijk onze prijzen in onze tarievenlijst.