Schade! Wat nu?

Schade! Wat nu? Schade is nooit leuk, maar als het u toch overkomt, laat ons het dan verder geheel voor u regelen! Bij ons kunt u terecht voor:

 • schadeafwikkeling van A tot Z (van melding tot betaling)
 • alle caravan- en campermerken en alle soorten schades
 • alle verzekeringsmaatschappijen (u bepaalt zelf waar u de schade wilt laten herstellen, niet de verzekering)
 • wij vergoeden het eigen risico tot € 150,- (bij min. € 1.500,- schade)
 • 4 jaar Bovag garantie

Van Vliet Caravans bekijkt met u de schade, zodat u een idee heeft wat de mogelijkheden zijn voor het repareren van de schade. Wij vullen dan direct met u het schadeformulier in en nemen graag de verdere zorg voor u uit handen. Wij werken met grote zorg en plezier aan het herstel van uw caravan, camper of vouwwagen.

Garantie
Voor schadereparaties zijn wij lid van de Bovag, waardoor u dezelfde garanties ontvangt als bij uw dealer. Voor het berekenen van schadetaxaties maken wij gebruik van een speciaal, door de verzekeraars gemaakt, computerprogramma.

Verzekeraars
Bij alle verzekeraars zijn wij een bekend schadeherstelbedrijf. Let op, sommige verzekeraars nemen graag het heft in handen ivm prijsafspraken. U bent te allen tijde vrij om naar het schadeherstelbedrijf te gaan van uw keuze. Soms stuurt een verzekeringsmaatschappij haar klanten naar een schadebedrijf waar zij prijsafspraken mee hebben. Schadebedrijven betalen ervoor om zich bij deze maatschappijen aan te sluiten. Wij bieden exact dezelfde voorwaarden als het schadebedrijf van uw verzekeringsmaatschappij, ongeacht bij welke maatschappij u verzekerd bent.

U kunt de schade van uw caravan, camper of vouwwagen online bij ons melden, daarna zullen wij het verder in behandeling nemen.

Hebben wij een schadetaxatie gemaakt voor de schade-expert én wilt u de schade niet laten repareren of wordt de caravan Total Loss verklaart, dan brengen wij een bedrag van € 100,- in rekening voor de schadetaxatie.

Geef de opdracht hiernaast door via het schadeformulier.

Hoe verloopt het schadeproces?

 1. Vul ter plaatse het schadeformulier in en meld dit aan uw verzekering. Geef hierbij aan dat u de schade wilt laten herstellen bij Van Vliet Caravans in Wateringen (u bepaalt zelf waar u de schade wilt laten herstellen, niet de verzekering).
 2. Meld u schade online via het schadeformulier hiernaast.
 3. Wij maken met u een afspraak om de caravan/camper te komen brengen voor een globale taxatie. Staat uw caravan/camper in de stalling, dan maken wij zsm de globale taxatie voor u.
 4. Afhankelijk van de totale kosten, wordt er door de verzekeringsmaatschappij een schade-expert ingeschakeld. De schade-expert beoordeeld de schade en geeft hiervoor een rapport uit richting de verzekering.
 5. De verzekering controleert het rapport die ze hebben gekregen van de schade-expert. Zodra wij goedkeuring krijgen van de verzekering kunnen wij verder gaan in het herstelproces.
 6. Na de goedkeuring van de verzekering, uzelf en na ontvangst van de getekende acte van cessie, gaan wij de onderdelen bestellen voor het herstel van uw caravan.
  (Acte van cessie = Indien u verzekerd bent voor het schadeherstel zal de verzekeringsmaatschappij de kosten voor het schadeherstel aan u uitkeren. Dit wordt echter gedaan nadat u de kosten geclaimd heeft. U zult dus de kosten zelf moeten voorschieten. Dit kan veel makkelijker: U tekent een akte van cessie! Hierdoor hoeft u niks voor te schieten, of declareren bij de verzekering).
 7. Wij gaan de onderdelen bestellen.
 8. Zodra de onderdelen zijn binnengekomen, plannen wij de schade-reparatie in. Wij gaan de schade vakkundig repareren.

Wij houden u gedurende het proces zoveel mogelijk op de hoogte. Vragen kunt u altijd stellen via schade@caravanstallingvanvliet.nl

Schade melding