Bovag onderhoudsbeurten

Voor onderhoud aan caravans is Van Vliet Caravans aangesloten bij de brancheorganisatie BOVAG Caravan- & Camperbedrijven en bij Topstallingen.nl. Onderhoud aan uw caravan wordt dan ook volgens strenge normen – en Bovag algemene voorwaarden – uitgevoerd door ervaren gediplomeerde onderhoudsmonteurs. Ook lichte tot zelfs zeer zware schade repareren wij professioneel.

Ook als u geen stallingklant bent van Van Vliet Caravans is uw caravan bij ons welkom en natuurlijk in even goede handen. Dus ook alleen voor service, onderhoud en (schade)reparaties bent u van harte welkom bij Van Vliet Caravans BV.

bovag-onderhoud

Een Bovag-onderhoudsbeurt

Wij adviseren om elke twee jaar een Bovag-onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Het jaar er tussen voldoet een vakantiecheck. Op die manier gaat u altijd veilig op vakantie. Uw caravan hoeft er de stalling niet eens voor uit. Wij regelen alles en besparen u zo veel tijd. Een afspraak maken voldoet. Gebruik het formulier hiernaast en wij nemen contact met u op.

Uw caravan hoeft voor onderhoud de stalling niet uit. Dat bespaart u kostbare tijd!

Geef de opdracht door via het formulier hiernaast.

Bekijk hier de tarieven 

Aanvraag onderhoud caravan

Een Bovag-onderhoudsbeurt omvat diverse vaste werkzaamheden die over het algemeen zijn gerelateerd aan veiligheid onderweg, veiligheid op de camping en een langere levensduur.

  • De verkeersveiligheid is gediend bij zorgvuldig onderhoud van het chassis, de remmen en de koppeling. Remmen worden gecontroleerd en zo nodig gereinigd, gangbaar gemaakt, ontroest en afgesteld. Chassisbouten en moeren met het juiste aanhaalmoment vastgezet; belangrijk want het chassis draagt bij aan de levensduur van de opbouw. Verder worden bewegende delen gecontroleerd en gesmeerd. Ook de klemkracht van de stabilisatorkoppeling valt onder deze onderhoudsgroep. Die antislingerkoppeling dient ook uw veiligheid onderweg. Een remmentest op de remmentestbank maakt deel uit van de onderhoudsbeurt. U gaat weer veilig op vakantie.
  • Uw caravan of camper moet aan wettelijk eisen voldoen. De monteur controleert ondermeer of onderdelen vast zitten, verlichting werkt, of lengtedriehoeken en reflectoren aanwezig en heel zijn.
  • Controle van de 230 Volt aansluiting in de wand, tot en met de 12 Volt installatie. Ook een eventueel aanwezige accu. Natuurlijk inclusief alle verlichting.
  • Is er sprake van gaslekkage, dan komt dat aan het licht. Met vijf keer de normale werkdruk wordt de gasinstallatie afgeperst om lekkages op te sporen. Natuurlijk vallen, levensduur, veiligheid en werking van de gasslang, drukregelaar, gebruikers en afsluiters daar ook onder.
  • Vochtmeting met een vochtindicator is een globale controle. Ontdekt uw monteur ‘iets verdachts’, dan krijgt u het advies een uitgebreid nader onderzoek te laten uitvoeren.
  • Een zorgvuldige controle van de banden met informatie over bandenspanning, profieldiepte, leeftijd en draagvermogen.
  • Alleen als u dat met uw stalling zo afspreekt worden controles en werkzaamheden uitgevoerd als wielen balanceren, de werking van de boiler, reinigen van het watersysteem, service aan het cassettetoilet of reparaties aan het interieur.