Bovag onderhoudsbeurt aan uw caravan

Werkzaamheden aan uw kostbare caravan vragen om vakmanschap, kennis en ervaring. Wij zijn aangesloten bij de brancheorganisatie BOVAG Caravan- & Camperbedrijven. Zo bent u ervan verzekerd dat werkzaamheden aan uw caravan volgens de strenge normen en de BOVAG algemene voorwaarden uitgevoerd worden. Uiteraard door gediplomeerde monteurs met een passie voor caravans!

Een BOVAG-onderhoudsbeurt
Bij een BOVAG-onderhoudsbeurt voeren wij diverse vaste werkzaamheden uit, gericht op veiligheid onderweg, veiligheid op de camping en een langere levensduur (de werkzaamheden staan hieronder uitvoerig omschreven). Om uw caravan in goede conditie te houden, adviseren wij om elke twee jaar een BOVAG-onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. In het tussenjaar voldoet een speedcheck. Zo kunt u altijd veilig op vakantie.

Schadeherstel
U kunt bij ons ook terecht met alle merken caravans voor schadeherstel. Van lichte tot zeer ernstige schade; of het nu het vervangen van dakplaten of zijplaten betreft, profile-repair of interieurreparaties; wij hebben jarenlange ervaring met schadeherstel. Wij zorgen voor een professionele reparatie met originele onderdelen, zodat u weer kunt genieten van uw caravan.

Wij maken het u gemakkelijk!
Nog zo’n voordeel van Van Vliet Caravans: uw caravan hoeft voor onderhoud en reparatie de stalling niet eens uit. U hoeft alleen een afspraak te maken en wij regelen de rest. Dat scheelt u een hoop tijd! Maak gebruik van het formulier hiernaast en wij nemen contact met u op.

Geen stallingklant?
Geen probleem! Ook dan bent u van harte welkom en is uw caravan bij ons in goede handen. Dus ook alleen voor service, onderhoud en (schade)reparaties, moet u bij Van Vliet Caravans zijn!

Alles onder één dak: dat bespaart u kostbare tijd!

Bekijk hier de tarieven

bovag-onderhoud

Wat doen wij bij het uitvoeren van een BOVAG-onderhoudsbeurt? Wij voeren diverse vaste werkzaamheden uit, gericht op veiligheid onderweg, veiligheid op de camping en een langere levensduur:

  • Met het oog op verkeersveiligheid controleren wij de remmen en zo nodig worden deze gereinigd, gangbaar gemaakt, ontroest en afgesteld. De chassisbouten en moeren zetten wij met het juiste aanhaalmoment vast. Belangrijk, want het chassis draagt bij aan de levensduur van de opbouw. Verder controleren en smeren wij bewegende delen en ook de klemkracht van de stabilisatorkoppeling valt onder deze onderhoudsgroep. Want ook die antislingerkoppeling dient uw veiligheid onderweg. Na de remmentest kunt u weer geheel veilig op vakantie!
  • Uw caravan moet aan wettelijk eisen voldoen. Wij controleren onder andere of onderdelen vast zitten, de verlichting werkt en of lengtedriehoeken en reflectoren aanwezig en heel zijn.
  • We controleren de 230V- aansluiting in de wand tot en met de 12V-installatie en een eventueel aanwezige accu. Uiteraard nemen wij direct alle verlichting mee.
  • Is er sprake van gaslekkage, dan komen wij daar tijdens de onderhoudsbeurt achter. Met vijf keer de normale werkdruk persen wij de gasinstallatie af, om lekkages op te sporen. Natuurlijk vallen de levensduur, veiligheid en werking van de gasslang, drukregelaar, gebruikers en afsluiters daar ook onder.
  • De vochtmeting met een vochtindicator is een globale controle. Als wij iets vreemds ontdekken, adviseren wij u om een uitgebreid nader onderzoek te laten uitvoeren.
  • We voeren een zorgvuldige controle uit op de bandenspanning, profieldiepte, de leeftijd van de banden en het draagvermogen.
  • Op verzoek kunnen wij werkzaamheden uitvoeren zoals het balanceren van wielen, reinigen van het watersysteem, service aan het cassettetoilet, reparaties aan het interieur of controle van de werking van de boiler.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de Bovag-site. Geef uw opdracht door via het formulier hiernaast.

Aanvraag onderhoud caravan

Aanvraag onderhoud