Wij zijn familiebedrijf Caravanstalling Van Vliet: stalling van caravans, campers en meer! gecertificeerde monteurs en (schade)werkplaats! en ..., Meer dan alleen een stalling

Stalling van caravans, campers en meer! Gecertificeerde monteurs en (schade)werkplaats! Meer dan alleen een stalling!

Simon en Nel van Vliet beginnen in 1980 met het stallen van caravans in hun schuur. De tomatenkas wordt omgebouwd en steeds meer caravans krijgen een plek. Al snel werkt de hele familie mee en groeit Caravanstalling Van Vliet in Wateringen uit tot een professioneel stallingbedrijf. Sinds 2006 zijn zoon Tom en dochter Brenda de eigenaren.

Simon teelt in 1980 nog tomaten aan de Noordweg in Wateringen, maar hij wil eigenlijk niet meer verder in de tuinen. In een lege schuur heeft hij de ruimte om zes caravans te stallen. Simon zette een advertentie in de krant, één heel kleine regel.  Dat was de enige advertentie die Simon van Vliet ooit gezet heeft. De krant kwam ’s middags uit en ’s avonds had de familie al zeker 70 aanvragen van mensen die hun caravan bij Van Vliet Caravans wilde stallen. Hij heeft er nog geen dag spijt van gehad. Ook de kas wordt daarna langzaam omgebouwd tot caravanstalling.

Gouden handen
Vijf jaar later is de vergunning rond en is Van Vliet Caravans is een officiële caravanstalling. Een dag later stond Simon van Vliet alweer in het gemeentehuis om een volgende vergunning aan te vragen voor om een werkplaats op te zetten. In 1985 is de eigen werkplaats een feit en al snel is het zoon Tom die daar alle voorkomende zaken, service en onderhoud regelt. Tom van Vliet heeft twee gouden handen, echt niets is te gek voor hem.  Dochter Brenda is er later bij gekomen. Samen nemen broer en zus in 2006 het bedrijf van hun ouders over.  Naast het team van vaste werknemers is de familie goed vertegenwoordigd in dit bedrijf. Hoewel Tom en Brenda officieel eigenaar zijn, helpen Simon en Nel van Vliet allebei nog af en toe enthousiast mee. Mirjam, de vrouw van Tom, valt in drukke tijden.

Wensen
In 2000 moet de caravanstalling voor woningbouw wijken en verhuist Van Vliet Caravans van de Noordweg naar de Middenweg in Wateringen. Voorwaarde is dat de nieuwe locatie een industriële uitstraling krijgt. Met de verbouwing in 2008 is dat zeker gelukt. Er kwam een heuse bedrijfshal, met een verdiepingsvloer. De hele bouwconstructie is door Tom zelf bedacht. Bovendien biedt Van Vliet Caravans met de stalling een aantal extra’s. Een werkplaats om reparaties en onderhoud uit te voeren en de caravans technisch klaar te maken voor de vakantie. Met een speciale toegangspas kunnen klanten dagelijks van zes uur ’s morgens tot 11 uur ‘s avonds hun caravan ophalen of terugbrengen bij Van Vliet Caravans. Alles om aan de wensen van de klant te voldoen.

Branche
De familie Van Vliet heeft geen directe ambitie om verder te groeien met de caravanstalling.  Met 1450 plaatsen is er nu oprecht contact met de klanten. Het leveren van kwaliteit staat bij het familiebedrijf voorop. Daarom is de insteek om niet nóg groter willen groeien. Wel zijn er ideeën om het bedrijf in de toekomst verder te professionaliseren. Zo is Van Vliet Caravans met een aantal Bovag-aangesloten caravanstallingen het keurmerk Topstallingen.nl opgericht.

Creatief@byvanvliet
Tom blijft met het team ook altijd creatief. Hij maakte al eens een camper uit drie oude sloopcampers, staat regelmatig als vakman in de Kampeer & Caravan Kampioen van de ANWB, bouwde een heuse mannencaravan en is nu weer op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Wij zijn meer dan alleen een stalling!