Waar bent u naar op zoek?

Caravan banden Caravan banden

Eén van de belangrijkste onderdelen van een caravan: de caravanbanden!

Onderhoud

Eén van de belangrijkste onderdelen van een caravan: de caravanbanden!

Een klapband bij een caravan ontstaat in de meeste gevallen door ouderdom van de band, onjuiste bandenspanning of overbelading. Door lange sta tijden en de daarbij optredende belasting verouderen de banden sneller dan personenwagenbanden en kunnen ze poreus worden.

Een caravanband moet volgens brancheorganisatie BOVAG en de internationale bandenindustrie na zes jaar worden vervangen. Daarnaast moet de band tenminste elk jaar door een bandenspecialist worden gecontroleerd op droogtescheuren in de wang en het profiel. Ook bij een eventuele schade door een klapband, controleert uw verzekering op correct onderhoud van uw caravan én vooral de leeftijd van de banden.

De betrouwbaarheid van een band begint na zes jaar af te nemen, maar natuurlijk bevestigen uitzonderingen ook hier de regel. Om de band de volle zes jaar probleemloos uit te kunnen laten dienen, is de juiste bandenspanning een eerste vereiste.

Van Vliet en caravanbanden… dit is wat wij voor u doen!

Wij volgen het advies van BOVAG voor wat betreft het vervangen van uw caravanbanden en kiezen de juist banden voor uw caravan zorgvuldig. Dit doen we op basis van maatvoering, snelheidsklasse en draagvermogen. Bij een lager draagvermogen is de prijs van de banden ook lager, maar juist het draagvermogen is van groot belang!

Voor ons is het elke dag weer een uitdaging: we willen voor u banden monteren van de meest recente productiedatum. Hiervoor hanteren wij een beperkte voorraad, hebben wij een hoge alertheid bij de levering van banden en kiezen wij alleen voor de beste leveranciers. Natuurlijk hebben wij van de meest gangbare bandenmaten altijd genoeg voorraad om iedereen direct te kunnen helpen. Daarnaast hebben wij een goede samenwerking met leveranciers: ’s ochtends besteld, dezelfde dag nog geleverd!

Laat door ons in combinatie met een ophaalopdracht een bandencheck uitvoeren om er zeker van te zijn dat u veilig op vakantie gaat!