Waar bent u naar op zoek?

De mannen caravan De mannen caravan

Een uniek en beroemd project: onze vette mannencaravan!

Verbouwen

De mannen caravan

Cool vette mannenhut!

De Mannencaravan ontstond uit de oude Redactiecaravan van de Kampeer & Caravan Kampioen (KCK), het kampeertijdschrift van de ANWB. De over-de-top showcaravan voor mannen is stijf vol techniek gepakt, met mannengrappen rondom, en twee koelkasten voor bier en barbecuevlees. En natuurlijk een tapinstallatie. Geheel in stijl namen de bouwers van Van Vliet Caravans en ‘een passende’ vertegenwoordiging van de KCK-redactie de Mannencaravan in gebruik.

Maak nu kennis met ‘De Mannenhut’

De crème de la crème aan toeleveranciers in caravantechniek zijn bij deze opvallende Mannencaravan betrokken. Nooit meer met plankjes in de weer om ‘m waterpas en stabiel te zetten, dat gaat volautomatisch met twee hydraulische stutten onder de as en vier stabiele steunen op de hoeken. De grootbeeld-TV in het interieur toont ruim 1.100 satellietzenders, die je buiten ook nog op het grote scherm aan de luifel kunt projecteren. Gewoon het klepje van de projector openen en kijken maar.

De relaxruimte met grootbeeld TV biedt voldoende plaats om naast en rond de loungebanken nog allerhande mannenzaken kwijt te kunnen. De ‘paal’ is niet bedoelt voor danseressen, maar om het dak te ondersteunen als het dakterras vol staat.

Echt genieten

Echte mannen

Tijdens de bouw kon het al niet gek genoeg. Tom en Raymond zijn de vakmensen die alle techniek samenvoegden. Geen gemakkelijke klus met zoveel elektronica aan boord. Op vol vermogen zijn zelfs twee 16 Ampère aansluitingen nodig. En die zijn er, ingebouwd in de wand.

Voor- en achterop zijn de sponsornamen aangebracht. Een leuke lijst met handige mannenzaken voor caravans. Dit type caravan beschikt voorop over een losse disselkast, die voor de gelegenheid is vervangen door een luxe gasbarbecue. Het ding is natuurlijk afneembaar aan een lange gasslang met buiten een gasaansluiting met snelkoppeling. Zo zit je nooit meer in de rook.

Illustrator Koos Vellekoop tekende de opvallende cartoons waarmee de Mannencaravan is versierd. Echte nekverdraaiers, waarvoor rijdend op de snelweg, inhalende passanten afremmen om nog even wat langer te kijken. Met name in de details gaat Koos ver en menig kampeerder zal zich bij nadere bestudering herkennen in een van de kampeersituaties. Maar of u deze caravan op de camping nog naast u wilt hebben? Uit voorzorg zal menig rustzoeker ‘m vanwege de schreeuwende cartoons liever ontlopen.

De technische inbreng van aan de caravanbranche gerelateerde bedrijven en leveranciers zorgde voor de rest van het spektakel aan boord. Zoals voldoende muziekvermogen om alles te overstemmen, het opvallende dakterras met leuningen en, niet onbelangrijk, voldoende draagvermogen.

Een inbouwstofzuiger ontbreekt niet, maar hier met plintopening, zodat u zand, chips en kruimels slechts met uw sok daarheen hoeft te vegen en weg is het. De voorraad vlees en bier ligt zichtbaar in een koelkast met glazen deur. En uiteraard ontbreekt een bierpomp niet, net als een koffiezetapparaat en een espressomachine; voor de volgende ochtend natuurlijk.