Waar bent u naar op zoek?

Team van Vliet Foto van Caravan Stalling van Vliet

Inverter

Inverter

Door het installeren van een inverter met scheidingsrelais maken wij het mogelijk om met 1 druk op de knop een heerlijk bakje koffie te zetten tijdens uw reis, waar en wanneer dan ook!

De gemakken van thuis ook onderweg tot uw beschikking hebben?! Dat is het voordeel van een inverter.

De inverter wordt aangesloten op de accu en u kan direct beschikken over 230 volt vanuit de inverter. Door middel van een aanpassing aan het 230V systeem in de caravan of camper, zou de inverter ook de bestaande stopcontacten kunnen voorzien van 230V. Zo kunt u gebruik blijven maken van de apparaten en luxe die u thuis gewend bent. De inverter is uitermate geschikt voor particulier gebruik, zoals in caravans, campers en boten.

De inverter die wij gebruiken, is een zogenaamde zuivere sinus inverter. Dit betekent dat de kwaliteit van de 230 volt uitgang nagenoeg gelijk is aan het normale lichtnet. Hierdoor kan alle apparatuur op deze inverter werken mits het vermogen toereikend is uiteraard. Veel apparatuur heeft namelijk een zuivere sinus nodig in plaats van een gemodificeerde sinus (de tegenhanger van de zuivere sinus) om goed te kunnen werken.

inverter camper

Beveiligingen

De inverter heeft beveiligingen op zowel de ingang als de uitgang. Bij een eventuele fout of dreigende fout (te lage accuspanning, overbelastinng, temperatuur etc.) zal de inverter zowel akoestisch als optische waarschuwingen afgeven. Indien noodzakelijk zal de inverter zichzelf uitschakelen. Prettig detail hierbij is dat de inverter ook weer automatisch herstart als het probleem verholpen is. De ventilator zorgt voor de koeling.

Gebruiksgemak

Het gebruik van de inverter is simpel. Er hoeven bij de montage geen moeilijke instellingen doorlopen te worden, wel dient er een scheidingsrelais gemonteerd te worden. Het apparaat heeft alleen een aan/uit schakelaar en een eenvoudige LED aanduiding om de status van de inverter af te kunnen lezen. Aan de voorzijde bevindt zich 1 ofwel 2 (vanaf 1500 watt) randaarde stopcontacten.


Wilt u meer weten over dit product? Laat het ons weten, wij maken uiteraard met plezier een vrijblijvende offerte voor u.

Stuur ons een e-mail